Sake No Kakuni

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa!

Tällä kertaa haluan jakaa teille hyvin yksinkertaisen ja maittavan japanilaisen reseptin. Sake no kakuni on kylmänä nautittava lohiannos, joka on muunnos buta no kakunista eli kuutioidusta haudutetusta possusta.

Sake on kakuni on nopea valmistaa, joskin annoksen jäähtyminen ottaa aikansa. Tarvitaan vain:

  • Lohta kuutioina
  • Soijakastiketta
  • Sokeria
  • Sakea
  • Miriniä
  • Inkivääriä

Ensimmäiseksi lohi kuutioidaan. Koska kuutioin kalan jo edellisenä iltana, suolasin sen hyvin kevyesti, jotta lohi säilyi jääkaapissa yön yli ongelmitta.

Kuutioitu lohi kiehautetaan nopeasti pelkässä vedessä. Kun sanon “kiehautetaan” tarkoitan pikemminkin kalttaamista kuin keittämistä. Kiehauttamisen jälkeen lohi asetetaan sivuun odottamaan.

Seuraavaksi valmistetaan liemi, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan soijakastikkeen, saken, mirinin ja sokerin sekoitus pienellä määrällä inkivääriä. Liemi kiehautetaan kasaan, minkä jälkeen siihen lisätään lohen palat, joita haudutetaan tovi.

Kuten videosta käy ilmi, ei haudutuslientä tarvitse olla suunnattomasti. Liemen makua on puolestaan helppo säädellä oman mieltymyksen mukaan. Itse suosin hyvin intensiivistä makukokemusta, mutta esimerkiksi pieni tilkka vettä liemen joukkoon keitettäessä tasoittaa makua huomattavasti.

Lohenpalat nostellaan annoskuppeihin liemitilkan kera. Annosten annetaan jäähtyä, minkä jälkeen ne ovat valmiita tarjottaviksi.

Oikein mukavaa elokuun jatkoa ja hyvää ruokahalua kaikille!

Smu