Täytetyt tomaatit

Kyllä, tomaatinkin voi täyttää siinä missä paprikankin. Tomaatin voi täyttää myös monella tapaa. Ja kyllä – kaikki tomaatit voi täyttää, mutta ruoanlaitto onnistuu helpoiten, mikäli käyttää pihvitomaatteja. Ostin ulkomaalaisia. Maksoin neljästä hollantilaisesta tomaatista alle 1,60. Neljä kotimaista pihvitomaattia olisi maksanut hitusen vajaat kolme euroa… Sinne valuvat sitten meidän verorahamme. Niin… Maataloustukiin, jotka ovat Suomessa Euroopan korkeimmat. Tulos on ylihinnoiteltu tomaatti. Hävetkää suomalaiset maataloustuilla loisivat tomaattifarmarit!

Ai niin, resepti!

  • 4 pihvitomaattia
  • rasiallinen broilerin jauhelihaa
  • reilu desilitra basmatiriisiä
  • 1 tlk mustia papuja
  • sipuli
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • muita mausteita oman maun mukaan

Aluksi selvennän sen verran, että sipuli ja valkosipuli kuullotetaan, lisätää broilerinjauhelija ja paistetaan. Lisäksi keitetään riisi kypsäksi.

Pihvitomaatti on hyvä valinta, koska se on kovempi kuin tavalliset tomaatit. Toisaalta pihvitomaatti ei ole yhtä mehukas, mutta täyttämiseen paras vaihtoehto.

Tältä näyttää pihvitomaatti, jota ei ole kasvatettu suomalaisten verorahoilla farmarin rahapussin paksuutta ajatellen

Tältä näyttää pihvitomaatti, jota ei ole kasvatettu suomalaisten verorahoilla farmarin rahapussin paksuutta ajatellen

Tomaatin yläosa leikataan irti ja sisus koverretaan. Koverrettu sisus säästeään.

IMG_5179

Kun sisukset on saatu talteen, soseutetaan hedelmäliha sauvavatkaimella. Joukkoon saa jättää “sattumia” oman maun mukaan.

IMG_5181 IMG_5182

Tomaatin sekaan lisätään pavut sekä paistettu broielrin jauheliha.

IMG_5183 IMG_5184

Lopuksi lisätään riisi, sekoitetaan. Tarkistetaan maku ja korjataan oman mieltymyksen mukaan. Suosittelen kokeilemaan sinihomejuustoa maustamiseen.

IMG_5185 IMG_5186

Kun täytemassa on sopivan makuista, täytetään tomaatit. Tomaatteja paistetaan uunissa (grilli-toiminnolla) reilut noin viitisentoista minuuttia 225 asteessa.

IMG_5187 IMG_5188

Tietysti on myönnettävä, että täytetty paprika on täytettyä tomaattia esteettisempi. Toisaalta maussa on selvä ero. Siinä missä paprika on hieman kitkerä, on tomaatti mehukas ja makean vivahteikas.

IMG_5191

Ah! Nyt kun muistan! Mikäli joku ei käytä lihatuotteita, niin jauhelihan voi korvata hyvin soijarouheella. Näin ruoasta saa vegaanisen, kun jättää itse suosimani sinihomejuuston pois. Tällöin hyvin suolaista vivahdetta voi hakea esimerkiksi oliiveja käyttämällä.

Huomioida kannattaa myös se, että täytemassaa jää ylitse. Ei hätää. Loppu täyte kannattaa hyödyntää ja käyttää sitä tortilloiden täyttämiseen. Tällöin saa helpon ja nopean – noh jos ei aivan lounasta tai iltapalaa – niin välipalan. Sellaisen oikein tuhdin ja makoisan!

Toivon, että kirjoitan teille seuraavan kerran lampaasta. Olen kehitellyt tässä hyvää lammasruokaa, yksinkertaista, klassista ja simppeliä – ja alan olla tämän tuotekehityksen loppupuolella. Lisäksi olen viimeaikoina valmistellut myös uudenlaista pizzataikinaa. Tänään pitäisi paistaa ensimmäiset koepizzat tuosta massasta. Saa nähdä kuinka käy!

Ensi kertaan ja mukavia makuhetkiä!

Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s