Testissä Mori-Nu Silken Tofu

Tiedättekös – rakkaat lukijat – tunnen itseni itsekkääksi. Miksi? Siksi, että ruokablogini reseptejä on tätä virkettä kirjoittaessani luettu 5999 kertaa. Näistä viimeisimmän 999 eteen en tunne tehneeni paljoakaan. Anteeksi. Kiireitä on ollut – ja on edelleenkin. Silti. Anteeksi, lukijat hyvät, olen laiminlyönyt teitä!

Koska itsesäälissä rypeminen ei kuitenkaan ole muodikasta, on parempi mennä itse asiaan. Mori-Nu Silken Tofu, jota taannoin aasialaisesta supermarketista ostin, ansaitsee nyt tulla testatuksi. Aluksi pari sanaa itsessään tuotteesta. Paketissa kerrottiin, että tofu suljetaan tetraan hyvinkin juoksettuneena ja se kypsyy ja kiinteytyy pakkauksen sisällä. Koska en aikaisemmin tämäntyyppistä tofua tiettävästi ollut kokkaillut, päätin odottaa melkein parasta ennen päiväykseen saakka – noh 10 päivää sitä olisi ollut vielä jäljellä!

Sitten itse tuote…

Vielä paketissa...

Vielä paketissa…

Pakkauksen mukaan tofun piti suorastaan liukua ulos, kun pakkauksen avaa. Rehellisesti sanottuna näin ei ollut, joten pienen pientä väkivaltaa tarvittiin, jotta tofu pääsi leikkuulaudalle saakka.

IMG_2908_2 IMG_2910

Kuten pakettikin kertoo, kyseessä oli tofu curd. Sanalle curd ei tässä tapauksessa ole parempaa vastinetta kuin (juusto)massa. Toisinsanoen tofu oli koostumukseltaan hyvin joustavaa ja pehmeää. Rakenne oli jotakin mozzarellan ja vuohenjuuston välimaastosta. Pakkauksen mukaan tämä tuote sopii parhaiten jälkiruokiin ja salaattiin. Koska olin ehdottomasti pakkauksen suositusten kanssa samaa mieltä, tein juuri päinvastoin ja paistoin tofun. Ei minua kiinnosta se, mihin se on tarkoitettu, vaan mihin tofu todella sopii!

Tofu kannattaa yleensä marinoida hyvissä ajoin. En tehnyt niin tällä kertaa. Pilkottuani tofun kuutioiksi, kuumensin pannun ja lisäsin wokkiöljyä. Kun öljy oli kuumaa, tofut vain pannulle rullaamaan!

Paiston alussa

Paiston alussa

Hetkisen aikaa tofuja paisteltuani, tulin siihen tulokseen, että aika lisätä mausteita. Ei suolaa, ei pippuria, ei yrttejä tai muita mausteita. Lisäsin tofun sekaan hieman chilikastiketta.

Puolivälissä paistamista

Puolivälissä paistamista

Oletukseni oli, että pehmeärakenteinen tofu ei kestä kastikkeen lisäämistä, mutta olin väärässä. Pannu kuumana ja kastikkeen juoksetuttua tofu kyllä kesti – kunnes päätin varovaisesti sekoittaa.

Paiston lopuksi

Paiston lopuksi

Pehmeärakenteinen tofu ei kestä kovin sekoittamista. Tästä huolimatta rakenne ei mennyt tuhannenpäreiksi, joten olin melko tyytyväinen.

Maistamisen aika. Mitä tämän kanssa syödään? En halunnut tehdä mitään prameaa, sillä tarkoitus oli tutkailla tofua. Siksi kyytipojaksi kelpasivat niin bataattiranskikset kuin parin päivän takainen tzatziki.

IMG_2917

Kombinaatio oli hyvä, sillä bataatti on makeaa ja tzatziki puolestaan raikasta. Kummankin kanssa tofu maistui. Maku ei ollut niinkään chilinen, mutta tofun oma maku ei myöskään puskenut voimakkaasti. Tämä tuote siis todella imee itseensä makua pannulla. Suutuntuma muistutti liian kypsää crème brûlée’ä; hitusen kuminen mutta hajoaa herkästi.

Jos ajatellaan, että paketti maksoi pari euroa, niin hintalaatusuhde on kunnossa. Maku ei ollut liian soijamainen ja tofu imi itseensä lisämakua vielä pannulla. Toisaalta heikko rakenne rajaa käyttötarkoituksia. Mori-Nu Silken Tofu saakin arvosanakseen 3,5/5.

Näin tänään. Huomenna jotain muuta. Ehkäpä tyyliblogiini kauan kaivattu päivitys. Tarkkailkaapa siis Smucci’s Wardrobe:n sivuja.

Hyvää ruokahalua ja muistakaa äänestää!

Smu

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s