Marenkia viinivaahdolla

Viimeksi taisin lupailla linssikeittoa. Sitä ette saa nyt, sillä keiton kuvat ovat tietokoneen uumenissa, kun taasen tämä päivitys on riskialttiisti tehty pädiä hyödyntäen. Eilen iski kauhea makeanhimo, joten päätin valmistaa marenkeja. Marenkeihin käytetään kuitenkin vain valkuaiset, joten päätin hyödyntää keltuaiset kastikkeen muodossa. 

Päädyinkin siis viinivaahton, jonka valmistin vermutista:

  • 2 keltuaista
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl vermuttia



Aluksi keltuaiset ja sokeri vaahdotetaan keskenään kevyeksi vaahdoksi.





Kun vaahto on valmista, nostetaan kulho lämpimään vesihauteeseen. Mikäli vesihaude on liian kuuma, lopputulos on vaahdon sijaan custardmainen kastike. Vaahtoa vatkataan lisää vesihauteessa ja vermutti lisätään pienissä erissä koko ajan vatkaten. Seosta vaahdotetaan, kunnes se on ilmavaa mutta silti noruvaa.







Valmis vaahto on hetken aikaa hyvin kupliva, mutta tasoittuu pian kermamaiseksi. Tärkeää on tarjoilla vaahto heti, sillä säilytystä se ei kestä, vaan kerrostuu piakkoin.



Valitsin vaahtoon käytettäväksi kuivan vermutin, koska marengit itse ovat jo hyvin makeita. Näin ollen  kuiva juoma ei tee lopputuloksesta liian äitelee. Yksi ihminen kykenee syömään jopa kolme  annosta peräkkäin. Tämä oli tällä kertaa tässä, mutta pian taas lisää!

 Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s