Arvostelussa – Vaasan laskiaispulla

Yleensä tarkoitukseni on kirjoittaa tähän alkuun jotain hauskaa ja letkeää, jotta juttu ei käy aivan tylsäksi ja pääsen hyvin alkuun. Nyt ette saa lukea mitään sellaista. Menen suoraan asiaan – melkein. Aluksi sanon, että kiinnittäkää huomiota kansikuvan ja muiden kuvien väliseen eroon.

Minä en ole Runebergin torttuloiden ystävä. En. Laskiaispullista minä pidän. Hyvä laskiaispulla on kuohkea, maistuu hieman kardemummalle, välissä on pehmeää kermaa ja keskellä maukasta mantelimassaa. Hillo vetistää pullan, siksi en siitä liiemmin pidä.

Ostinkin Vaasan laskiaispullan näin testimielessä. Pakkauksessa luvattiin kotimaisuutta, aitoa kerma ja mantelitäytettä. Noh…

IMG_4531

IMG_4532

Kuten kuvista näkyy, pulla näyttää perinteiseltä, kotona leivotulta nisulta. Muoto on hieman epäkurantti ja lakki on vinossa. Pullan päällä on tomusokeria.

IMG_4533

Nostaessani pullan lakin pois, näky ei ollut häävi. Kerma oli… Kellertävää? Jos kerma on aitoa kermaa kuten pakkauskin lupaa – ja jos väri on kellertävä, niin kerma on pilalla. Se on alkanut muuttua voiksi. Todistan tämän teille!

IMG_4534

Kyllä, kerma oli voimaista. Sitä saattoi pilkkoa veitsellä. Entä mantelimassa? Sitä todella oli vain kuvassa näkyvän täplät verran.

Heti alussa pyysin kiinnittämään huomiota kansikuvan ja muiden kuvien väliseen eroon. Kansikuvassa on edes valoa – vaikkakin kuva ei mikään mestariteos olekaan. Miksi?

Vaasan laskiaispulla on kuiva käntty. Nisu on kova ja puumainen, pullamaista makua ei ole laisinkaan. Kerman koostumus on kova, se on suorastaan voita. Makua kermassa ei juurikaan ole. Mantelimassaa on vähän ja kaiken lisäksi sen maku on karvas – kuin pulla olisi huonoksi menossa. Sanonkin, että ostaessani pullan, jossa parasta ennen päiväystä vielä riittää, odotan parempaa.

Vaasan’lta onkin siis hatunnoston arvoinen suoritus tehdä pahempi laskiaispulla kuin Fazerin valmistamat, jotka kaikista Fazerin perinneleipomuksista ovat ainoita syömäkelpoista. Onkin siis asiakasta halventavaa myydä tätä tuotetta laskiaispullana aidolla kermalla. Paketissa pitäisi lukea: “Kuiva käntty, johon on käytetty pilaantunutta kermaa vatkattuna voimaiseksi, ettei asiakas sitä huomaa ja mantelia ei juurikaan ole, koska erä oli homeessa.”

Olen yleensä puolueeton arvostelija ruoan suhteen. Pyrin etsimään hyvät ja huonot puolet. Vaasan tuote on kuitenkin niin naurettava, että syötin loput pullasta koiralle – tosin sitten tajusin, että edes eläinrehuksi pulla ei kelpaa. Käntty loukkaa kaikkia eettisiä säädöksiä, joita ihmiskunta on koko olemassaolonsa aikana luonut. Siispä olisi loukkaavaa kaikkia arvosteluasteikkoja kohtaan antaa tälle tuotteelle edes yksi piste.

Minä en halua rahojani takaisin tai tehdä Vaasan’lle reklamaatiota tästä pullasta. Minä haluan, että Vaasan ei valmista näitä pullia – tai että kukaan ei Vaasan kuivia känttyjä osta. Viisastukaa tästä vahingosta. Leipokaa pullanne itse tai ostakaa muiden leipomoiden tuotteita. Vaasan laskiaispulla on kemiallinen ase. Ne ovat sodankäynnissä kiellettyjä.

Maukasta loppuviikonloppua kaikille!

Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s