Soijasuikaleita kermaisessa punaviinikastikkeessa

Koska tyttöystäväni on vegetaristi ja minä puolestani omnivoori, ruokailutottumusten yhteenlaittaminen vaatii toisinaan pähkäilyä – monesti sitä tuudittautuu vain pariin samaan reseptiin. Tällä kertaa oli kuitenkin aika kokeilla jotain aivan uutta. Kyseinen resepti löytyy Vegaanin keittokirjan uudistetusta painoksesta. Kustantajana toimii Like. Kirjasta poiketen olen kuitenkin nimennyt reseptin uudelleen, sillä “soijasuikaleita punaviinissä” ei ollut aivan osuvin nimitys.

Tähän ruokalajiin tarvitaan:

  • sipuli
  • 2 dl soijasuikaleita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 prk soija- tai kaura”kermaa”
  • kasvisliemikuutio
  • pippuria
  • suolaa
  • öljyä

Aluksi sipuli pienitään ja annetaan kuulottua hiljakseen pannulla öljyssä. Tällä välin otetaan esiin muut ainekset ja mitataan ne valmiiksi.

Kuulottuminen alkakoon

Kuulottuminen alkakoon

Soijasuikaleita, vettä, pippuria, kasvisliemikuutio ja viiniä niin ruokaan kuin kokille

Soijasuikaleita, vettä, pippuria, kasvisliemikuutio ja viiniä niin ruokaan kuin kokille

Käytin ruoanlaitossa El Copero -punaviintä. Milloin tarvetta ruoanlaitossa punaviinille onkin, luotan aina tähän samaan, espanjalaiseen alle seitsemän euron juomaan. Valkoviinin suhteen minulla ei ruoanlaitossa yhtä, varsinaista suosikkia ole.

Kun sipuli on kuullottunut, lisätään niin vesi, viini, soija, kasvisliemikuutio kuin mustapippurikin pannulle. Tämän jälkeen annetaan seoksen kiehahtaa, minkä jälkeen lämpö tiputetaan melko miedoksi ruoan hiljaa keittyessä kasaan.

Juuri kun kaikki aineet on lisätty...

Juuri kun kaikki aineet on lisätty…

... parinkymmenen minuutin kuluttua

… parinkymmenen minuutin kuluttua

Lopuksi lisätään ruokakerma, sekoitetaan hyvin, tarkastetaan maku – ja lisätään suolaa.

IMG_4484

Lopullinen annos onkin hyvä tarjoilla perunan tai bataatin kanssa. Itse suosin bataattia, vaikka se pottuloita kalliimpaa onkin – maku ja ravintoarvot ovat vain niin paljon paremmat.

Sitten maistamaan!

Sitten maistamaan!

Ulkoisesti soijasuikaleet kastikkeineen muistuttavat hyvin pitkälti suikalelihaa. Makukaan ei ole kovin soijainen. Ainoa ongelma mielestäni oli rakenne. Käyttämäni soijasuikaleet olivat Soyappétit-merkkiä. Suikaleiden vika oli niiden liian väljä rakenne. Toisinaan sitä tulee syötyä yliopiston Unicafeissa esimerkiksi soijawokkia, jonka soijasuikaleet ovat paljon kiinteämpiä. Kiinteä suikale kun muistuttaa huomattavasti enemmän lihaa rakenteeltaan.

Suosittelen kuitenkin teitä kaikkia kokeilemaan tätä reseptiä. Mikäli soija pelottaa liiaksi, voi tilalla käyttää hyvinkin naudan suikalelihaa, mutta kokeilu avartaa maailmaa!

Hyvää ruokahalua!

– Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s