Sillikaviaari

Joulu on taas, joulu on taas, oi kuinka meil’ on ruokaa! Kalkkunaa ei tullut (tänäkään) vuonna laitettua, mutta ehkä sitten uutena vuotena illanistujaisten parissa – tai sitten ei. Haluan kuitenkin alkuun ilmoittaa, että tämä postaus on kirjoitettu iPadilla, eli oudot kommervenkit laitan autocorrectin piikkiin.

Joka vuonna joulupöydässä pitää olla silliä. Tänä vuonna sitä on kuitenkin vain yhdellä tapaa. Vaikka mummoni opettikin minulle aikoinaan perheen smetanasillin reseptin, päätin tänä vuonna valmistaa kuitenkin sillikaviaaria. Siihen tarvittavat ainesosat ovat seuraavat:

– punasipuli
– 2 keitettyä kananmunaa
– 1 pkt suolasilliä
– 1 prk ranskankermaa
– pippuria
– kourallinen tilliä

Heti ensimmäiseksi otetaan punasipuli ja silputaan se mahdollisimman hienoksi. Punasipulia sijaan voi myös käyttää tavallista sipulia, mutta maku on mielestäni punasipulin kanssa paljon parempi.

IMG_4248-0.JPG
Sillin jälkeen hienonnetaan kananmuna. Kananmuna kannattaa pilkkoa pariin otteeseen ensin kananmunaleikkurissa, minkä jälkeen hienontaa vielä veitsellä.

IMG_4250.JPG

IMG_4252.JPG
Kanan munan jälkeen on syytä pilkkoa silli siten, että file pilkotaan ensin pitkittäin, minkä jälkeen poikittain. Lopuksi palat vielä hienonnetaan.

IMG_4255.JPG

IMG_4257.JPG
Kun kaikki ainesosat on pilkottu, sekoitetaan ne varovaisesti kulhossa.

IMG_4259.JPG

IMG_4262.JPG
Kun ainesosat on sekoitettu, on aika lisätä ranskankerma. Ranskan kerma on syytä sekoittaa varovaisesti joukkoon, jotta kananmunat eivät päädy aivan solkku muussiksi. Lisätään pippuri ja tilli, ja sekoitetaan jälleen.

IMG_4264.JPG

IMG_4268.JPG

IMG_4270.JPG
Sillikaviaarin olisi hyvä vetäytyä yön yli, mutta pieni maistiainen on aina sallittu!

IMG_4273.JPG
Joulu on ylensyömisen aikaa. Se on hyvä se. Viininkin saa nauttia, vaikka etikkaisten jouluruokiemme kumppaniksi sopiikin paremmin sahti tai kalja. Kukin täplätköön tyylillään!

La Cocina De Smu haluaa toivottaa kaikille mukavaa ja ruokarikasta joulua!

¡Feliz Navidad!
Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s