Helppo ja tuunattu hapankaali

Helle, helle, helle, juuri sellainen asia, joka ei kuulu Suomen kesään. Optimaali lämpötila olisi + 21 – 25, mutta kun ei niin ei. En pidä helteestä monestakaan syystä, mutta yksi on se, että ruokahalua ei oikein kuumilla keleillä ole. Kun ruokahalu viimein löytyy, niin kello näyttääkin jo enemmän yötä kuin iltaa. Ei se mitään! Tärkeää helteellä kuitenkin on, että tulee syötyä tarpeeksi suolaista ruokaa, mikä auttaa ylläpitämään kehon nestetasapainoa.

Harva kuitenkin ajattelee hapankaalia keskellä kesää. Hapankaalia, joka jo muutenkin lemuaa. Silti se on loistava kesäherkku – hieman tunetettuna!

  • 1 purkillinen hapankaalia
  • 1 paketti pekonia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria

Aloitetaan siis siitä, että kipataan pekoni pannulle tirisemään.

Pekonit pannulle

Pekonit pannulle

Sillä välin kun pekoni (tällä kertaa suikaleet) paistuu pannulla, pilkotaan yksi valkosipulin kynsi, joka lisätään heti sekaan.

Hieman ruskistunut pekoni ja valkosipuli

Hieman ruskistunut pekoni ja valkosipuli

Kun valkosipuli on hieman kuullottunut pekoninrasvassa, on aika lisätä hapankaali.

Tällä kertaa käytin kyseistä hapankaalia

Tällä kertaa käytin kyseistä hapankaalia

Hapankaali sekoitetaan joukkoon, minkä jälkeen se maustetaa suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen levynb tehoja pienennetään ja hapankaalin annetaan paistua hiljakseltaan muutaman minuutin.

Hapankaalit ja mausteet sekaisin ja sitten odotellaan

Hapankaalit ja mausteet sekaisin ja sitten odotellaan

Kesällä syödään ylipäänsä paljon makkaraa. Niinpä erittäin suolainen bratwurst sopiikin pekoni-hapankaalihöystön kumppaniksi.

Mums!

Mums!

Tällä kertaa paiston bratwurstit kevyesti uunivuoassa. Näin helppoa kesäherkkua, joka auttaa selviämään yli helteistä voi valmistaa helposti alle kymmenessä minuutissa ja vieläpä ilman grilliä.

Suosittelen kaikkia kokeilemaan, hapankaalia ei kannata pelätä!

– Smu

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s