Löfbergs – Kharisma

Terveiset vaan kaikille lukioille tännekin puolelle. Kesäkiireitä on ollut enemmän kuin tarpeeksi, minkä vuoksi kokkaamiset ovat jääneet pyörimään hyvin, hyvin yksitoikkoisesti lähinnä paistetun kalan ja lohimedaljonkien varaan. Myönnän kyllä, että viime päivät olen käyttänyt ahkerasti uuden “tyyli-blogini” – Smucci’s Wardrobe – lanseeraamiseen. Kuitenkin joitakin viikkoja takaperin huomasin Facebookin ihmeellisessä maailmassa, että Löfbergs jakoi tykkääjilleen ilmaista kahvia postitse. Pitihän sitä tarttua tilaisuuteen!

Löfbergs Kharisma

Löfbergs Kharisma

Ilmaisnäyte koski Löfbergs’in Kharisma-kahvia, jota sai siis kaksi pussillista. Hupsut ruotsalaiset – olen erittäin kiitollinen tästä eleestä! Pakkauksen mukaan kahvi on hyvin tummaa ja intensiivistä, pähkinäisen aromikas sekä maussa hedelmähippusten vivahteita. Myönnettäköön kyllä, että se kahvin aromi, joka pussia avattaessa pääsi ilmoille, oli uskomattoman hyvä.

Vasemmalla Juhlamokka, oikealla Kharisma

Vasemmalla Juhlamokka, oikealla Kharisma

Kahvi oli erittäin tummaa ja avatussakin pussissa niin tiivistä, että se muistutti suuresti espressopurua. Ammennettuani kuitenkin mitallisen kahvia, huomasin, ettei rakenne ollutkaan niin hienojakoinen. Tummaa kahvi kyllä oli. Vaikka kuvan valotus on surkea – minä en värisokeana oikein sellaisen päälle kykene ymmärtämään – voi eron havaita selvästi. “Livenä” kahvi muistutti miltei enemmän mustaa kuin… kahvia!

Valmis kupillinen höyryävää Kharismaa

Valmis kupillinen höyryävää Kharismaa

Kun keitän kahvia, pistän yleensä enemmän poroja kuin vettä. Kahvin pitää olla vahvaa. Latasinkin siis keittimen jääkylmällä vedellä (hieman hifistellen vieläpä kaadoin veden eri astialla keittimeen), lisäsin kahvinpurut ja jäin odottamaan. Ei kulunut aikaakaan, kun voimakas tuoksu täytti keittiön. Maultaan kahvi oli erinomaista – voisin suorastaan todeta, että ensimmäisen kerran onnistuin keittämään suodatinkahvista yhtä hyvää kuin espressopannulla! Maku oli tumma ja paahteinen, aromi todella oli pähkinäinen, mutta ne hedelmät… Se oli ehkä hieman liioittelua. Muistan joskus viime syksynä juoneeni myös trooppista kahvia, siinä hedelmät todella maistuivat – kahvi tuntui silloin jopa kirpeältä. Nyt tulos oli kuitenkin tasainen, voimakasmakuinen, muttei silti liian hyökkäävä. Jälkimaku oli erinomainen myös. Pitkä muttei kaiken alleenpeittävä.

Arvosanaksi antaisin Kharismalle kirkkaan 4. Maut ovat kohdillaan, mutta paketti se lupailee hieman liikoja. Miinusta toki hinnasta, joka Löfbergs’in kohdalla on aina korkea – toisaalta laatu maksaa.

Seuraavalla kerralla – mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, mikä harvoin pitää kyllä paikkansa – saatan valmistaa rapuja.

Siihen saakka maukasta kesänjatkoa!

– Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s