Herkkusienimunakas

Sienet ovat maukasta sekä ruokaisaa syötävää, ja minusta niitä käyetään aivan liian harvoin – lähinnä syksyisin ja muina vuoden aikoina sitten lähinnä pizzan päällä. Herkkusieni puolestaan on aina saatavilla oleva herkku, jota voi niin grillata, käyttää keitoissa ja padoissa kuin munakkaissakin. Sienimunakas onkin oikein suurta herkkua eikä se ole lainkaan hassumpaa uunissakaan valmistettuna.

Sienimunakasta varten tarvitaan:

  • 6 isoa herkkusientä
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • nokare voita
  • suolaa
  • pippuria
  • hunajaa

Valmistelut on syytä aloittaa pilkkomalla sienet jalkoineen päivineen suurin piirtein samankokoisiksi palasiksi, minkä jälkeen raastetaan sekä porkkana että sipuli.

Sienet, porkkana & sipuli

Sienet, porkkana & sipuli

Kuten kaikki Asterix-sarjojen ystävät tietävät, tietäjä Akvavitix neuvoo paistamaan sienet, jotta niiden aromi säilyisi. Niinpä sienet kipataan kuumalle pannulle ja niitä kuumennetaan kunnes kaikki niistä tullut neste on haihtunut.

Nesteen haihduttua - sienet kutistuvat huomattavasti

Nesteen haihduttua – sienet kutistuvat huomattavasti

Tämän jälkeen sienten sekaan lisätään hyvä nokare voita, joka pyöritellään sekaan lisäten samalla joukkoon suolaa. Seuraavaksi vuoronsa saavat porkkana ja sipuli, joiden annetaan pehmetä rauhassa pannulla. Tällä välin on hyvä sekoittaa neljään kananmunaan kerma sekä mausteet.

Kaikkien aineksien annetaan muhia pannulla

Kaikkien aineksien annetaan muhia pannulla

Kun sekä porkkanat että sipuli ovat pehmenneet, levitetään seos uunivuoan pohjalle tasaisesti. Tämän jälkeen päälle kaadetaan kananmuna-kermaseos, minkä jälkeen on aika laittaa munakas 200 asteiseen uuniin kypsymään. Munakas on kypsä, kun se on hyytynyt ja saanut hyvin väriä pintaan.

Uuniin

Uuniin

Uunista

Uunista

Munakas on hyvä tarjoilla esimerkiksi balsamicon sekä basilikan (tällä kertaa tosin vain kuviatun) kanssa. Ruokaisaa, nopeaa ja helppoa!

Ei muuta kuin herkuttelemaan!

Ei muuta kuin herkuttelemaan!

Munakkaan voi toki valmistaa muistakin sienistä – ja kannattaakin kokeilla eri vaihtoehtoja! Seuraavalla kerralla joskus ensi viikon puolella ajattelin valmistaa ankkaa, mutta miten – siitä ei ole vielä tietoa!

Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s