Viikonloppuna syötyä

Viikonloppuna kävin piipahtamassa siellä paremmassa keittiössäni, minkä vuoksi tulikin valmistettua aikamoinen määrä mitä erilaisimpia herkkuja. Näistä herkuista valtaosa oli sellaisia, joita en ole vielä valmistanutkaan ja joiden mahdolliset parannellut versiot mylläävät nyt pitkin pääkoppaani mutustaessani tätä Lidlin paistopisteen lihapiirakkaa – ne eivät ole valmispiirakoiksi lainkaan hassumpia, vaan muistuttavat hieman tätini taivaallista lihapiirakka.

Kuten osa kansasta jo tietääkin, omistan nykyisin suuresti ihailemani Sikke Sumarin keittokirjan omistuskirjoituksella. Viikonloppuna kirjasta tulikin kokeiltua sitkeäsydämiset marengit sekä Harry’s Barin carpaccio – kummatkin olivat todella herkullisia.

Pienen pienet marengit aamulla kerran...

Pienen pienet marengit aamulla kerran…

... paisuivat näin suuriksi uunissa

… paisuivat näin suuriksi uunissa

Usein näkee, miten eri leipomot ja kahvilat myyvät juuri näitä ranskalaisia marenkeja (ja pitävät niitä esillä näyteikkunoissaan) suklaalla leikattuina. Itse en ole kovin perso yhdistämään hyvää vaniljamarenkia suklaan kanssa, mutta tehköön kukin tapojensa mukaan. Siken resepti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan niin nerokas, että jatkossa hylkään vanhan reseptini ja tulen käyttämään ainoastaan tätä uutta.

Kolmantena herkkuna Siken keittokirjasta testasin myös kesäkurpitsapaistoksen, jossa käytettiin erilaisia juustoja. Kaikessa nerokkuudessaan kesäkurpitsat vain ladottiin vuokaan aina vuorotellen juuston kera. Käytin parmesaania, mozzarellaa sekä sinihomejuustoa.

Yksinkertainen on kaunista - ja maukasta!

Yksinkertainen on kaunista – ja maukasta!

Käytössäni oli myös omakasvattamia tomaattejani sekä kuivahtanutta patonkia. Näistä yhdessä muutaman tavallisen juustohippusen kanssa sekä oliiviöljyllä ja valkosipulilla voideltuina sai valmistettua erinomaisia bruschettan kaltaisia leipäsiä, joita oli hyvä syödä vielä kylmänäkin.

Pelti oli aluksi täydempi, mutta kun kokin on pakko maistaa...

Pelti oli aluksi täydempi, mutta kun kokin on pakko maistaa…

Valmistimme myös ravunpyrstöjä sitruunamarinadissa. Resepti oli jostakin ruokalehdestä, jonka tarkempi olemassaolo jäi minulle hieman epäselväksi. Ravun pyrstöt kuitenkin piti latoa vuokaan, päälle kaataa marinadi puolikkaasta sitruunasta kuorineen, muutamasta valkosipulinkynnestä, suolasta, pippurista, sekä puolesta desistä öljyä, minkä jälkeen pyrstöjä piti paistaa uunissa muutama minuutti grillivastusten alla. Aika syömäkelpoisia, mutta sitruunainen marinadi vain meinasi raakakypsyttää ravunpyrstöt, minkä vuoksi maku ei ollut aivan odottamani. Ensi kerralla ajattelin pyöräyttää ravut kuumassa pannussa, lisätä sitten marinadin ja pyöräytellä vielä tovin kovalla lämmöllä.

Ravunpyrstöt marinadissa

Ravunpyrstöt marinadissa

Kävin myös poimimassa suppilovahveroita, mutta saalis ei ollut järin suuri – mutta syksyn alkuhan tässä vasta on! Sienet lahjoitin naapureille – kuten yleensäkin – sillä niitä on hauska poimia, mutta suppilovahveroita tuppaa kertymään aina liikaa ja pakastin täyttyy hetkessä.

Sienimetsällä

Sienimetsällä

Lopullinen viikonloppuilallinen koostui kuitenkin ravunpyrstöistä, carpacciosta, bruschetoista, tummista leivistä savuporo-tuorejuusto tahnalla, lihapullista sekä kurpitsapaisrtoksesta. Kyytipoikana oli espanjalainen punaviini El Copero (yksi suosikeistani), jota leikkasin vielä persikoilla – kannattaa kokeilla ehdottomasti!

Bruschetat, Harry's Bar carpaccio, kurpitsapaistos, lihapullat, ravunpyrstöt sekä savuporoleipäset

Bruschetat, Harry’s Bar carpaccio, kurpitsapaistos, lihapullat, ravunpyrstöt sekä savuporoleipäset

Viikonloppu oli todella makuhermoja hivelevä kokemus. Seuraavalla kerralla (en tajua miksi ennustan tekemisiäni – ne osuvat harvoin kohdalleen) valmistan jotakin etäisesti ragù’a muistuttavaa kastiketta. Siihen siis!

Smu

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s