Kanapotti itämaisittain

Viime yönä sain aivan hulvattoman idean; päätin alkaa valmistaa kanapottia. Eihän yöllisissä kokkailuissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta lepo ennen tutorin tehtäviä olisi todellakin voinut olla paikallaan. Reseptin alkuperäisenä innoittajana toimii kiinalainen ruoka, jossa keitetään kokonainen kana – tämä ei muistuta tosin pätkääkään kiinalaista kanaa, vaan resepti on täysin tuulesta temmattu. Joka tapauksessa kanaa keitetään – oikeastaan haudutetaan uunissa, mutta kiehuuhan se neste sielläkin! Opiskelijabudjetti tosin takaa sen, että einesten määrä tuoreiden raaka-aineiden sijaan on enemmän kuin aikaisemmin!

Itämaiseen kanapottiin tarvitaan:

  • kanaa (missä tahansa muodossa, itse käytin fileitä)
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 iso sipuli
  • purkillinen kokonaisia herkkusieniä
  • purkillinen satay-kastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • tuoretta minttua

Aivan ensimmäiseksi paistetaan hieman kanoja, miedolla lämmöllä pienessä määrää öljyä.

Kanat paistumaan!

Kanat paistumaan!

Tällä välin laitetaan litra vettä kiehumaan uuninkestävään pataan. Kun vesi kiehuu, sekoitetaan joukkoon kaksi kasvisliemikuutiota. Kanojen paistuessa ja veden kuumetessa pilkotaan kokonainen sipuli ronskiksi palasiksi – ei siis mitään pientä ja hienoa silppua!

Sipuli suurina paloina

Sipuli suurina paloina

Valmis kasvisliemi

Valmis kasvisliemi

Kanat maustetaan kevyesti sekä suolalla että pippurilla, minkä jälkeen levy sammutetaan ja annetaan kanojen odottaa vuoroaan. Seuraavaksi kevyesti kiehuvaan kasvisliemeen sekoitetaankin purkillinen satay-kastiketta, minkä jälkeen keittoon puolestaan lisätään sipulit sekä kokonaiset herkkusienet, joiden liemi on valutettu pois.

Liemi, sipulit sekä sienet

Liemi, sipulit sekä sienet

Tämän jälkeen odotetaan hetki ja sekoitellaan lientä rauhallisesti. Hetken kuluttua lisätään kanat ja päälle vielä nippu tuoretta minttua.

Kanaa

Kanaa

Kanapotti on valmis ja ei muuta kuin uuniin!

Kanapotti on valmis ja ei muuta kuin uuniin!

Padan kansi suljetaan ja pata laitetaan tunnista puoleentoista 200-asteiseen uuniin muhimaan.

Juuri uunista

Juuri uunista

Kanapottia sekä couscousta

Kanapottia sekä couscousta

Kanapotti maistuu erinomaiselta esimerkiksi couscousin kera. Ruoka on helppo valmistaa, eikä siihen tarvitse uhrata pitkääkään aikaa uunin hoitaessa suurimman työn. On kuitenkin hyvä muistaa, että kanoja ei saa kypsentää pannulla liian kypsiksi, jotta liemestä imeytyy kanaan erinomaisia makuja. Itämainen kanapotti on erinomainen ruoa myös siinä mielessä, että kanojen loppuessa lientä jää aina jäljelle. Pelkkään liemeen voikin lisätä esimerkiksi hieman leipäpaloja sekä katkarapuja, jolloin käytössä on taas tyystin uusi ruokalaji! Siitä kuulette toki lisää myöhemmin kulinarististen kuulumisten parissa!

Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s