Nachovuoka

Jääköön nyt napolilaiset papusopat vielä odottamaan ja väistyköön nahcovuoan tieltä. Lauantai-illalta sattui jäämään kanaa ylitse, mikä ei haitannut lainkaan – sainpahan siis sunnuntai-iltapalan ainekset niistä. Käytin nachovuokaan siis kanaa, mutta periaatteessa (ja aivan käytännössäkin) muutkin lihat ja kasvikset ovat mahdollisia. Nachovuoka on helppo ja nopea valmistaa möys isompaa porukkaa varten. Vuokaan tarvitaan:

  • nachoja
  • kanaa
  • noin 200 grammaa tuorejuustoa
  • purkillinen salsaa (eli 250 grammaa, mikäli käytetään kaupan valmiita tuotteita, kuten minä tällä kertaa)
  • juustoraastetta
Kanaa

Kanaa

Otetaan kanat ja paloitellaan ne. Palojen ei tarvitse olle mahdottoman pieniä, riittää kun leikkeen viipaloi muutaman kerran pituussuunnassa, minkä jälkeen paloitellaan ronskisti toisin päin.

Lisää kanaa

Lisää kanaa

Seuraavaksi laitetaan kanat odottelemaan ja valmistetaan tuorejuustosta ja salsasta seos. Tämäkään ei ole rakettitiedettä. Otetaan sopiva kulho, tuorejuusto kulhoon ja salsa perään. Sitten sekoitetaan ja sekoitetaan, kunnes seos on niin tasaista kuin vain voi olla , eikä möykkyjä tai nokareita pelkkää tuorejuustoa ole jäljellä. Tuorejuuston sekaan voi lisätä mascarponea, joka antaa oman säväyksensä makuun. Näin olen tehnyt pari kertaa, kun mascarponea on syystä tai toisesta jäänyt yli, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Tuorejuusto

Tuorejuusto

Tuorejuusto kera salsa

Tuorejuusto kera salsan

TUorejuusto & salsa sekoitettuina

Tuorejuusto & salsa sekoitettuina

On aika lämmittää uuni noin kahteen sataan, kiertoilmalla 180 riittänee. Seuraavaksi otetaan sopivan kokoinen (jokainen määritelköön tämän omien mieltymystensä mukaan) vuoka, jonka pohjalle ladotaan nachoja. Nachojen päälle ripotellaan kananpalat, joiden päälle levitetään puolestaan tuorejuusto-salsa -seos. Tämän jälkeen päälle ripotellaan juustoraastetta oman maun mukaan ja vuoka sysätään uuniin. Paistoaika on lyhyt, vartista kahteenkymmeneen minuuttiin.

Vaihe I

Vaihe I

Vaihe II

Vaihe II

Vaihe III

Vaihe III

Vaihe IV

Vaihe IV

Uunituore vuoka valmiina nautittavaksi

Uunituore vuoka valmiina nautittavaksi

Lopputulos on hyvältä tuoksuva vuoka, joka sopii niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Vuoka on parhaimmillaan heti uunituoreena, mutta yhtä hyvin nachoja voi nauttia myös kylminä. Jos jokin on varmaa, niin tämä ruoka sopii kiireisillekin, jotka eivät muutoin kerkeä tai jaksa keskittyä ruoanlaittoon. Mikäs sen helpompaa kuin latoa vain aineksia sekaisin ja työntää vuoka uuniin. Suositellaan nautittavaksi hyvien ystävien seurassa lämpimässä ilmapiirissä!

– Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s