Kanarullat

Muistan loistavasti erään pelin cutscenen, jossa pohdittiin ajan manipuloimista. Kello – kuten itse aikakin – on lahja, jota ei pidä peukaloida — Sinuna en riskeeraisi enempää kuin kuusi minuuttia. Minuutteja olisi nytkin tarvittu, pihvejä nimittäin. Valmistin siis kanarullia, joissa minuuttipihvit toimivat ohutleikkeitä paljon paremmin. Noh, tällä ei ollut lopputuloksen kannalta oikeastaan lainkaan väliä, sillä alusta saakka kaikki meni hullunkurisesti.

Kanarullien ainesosat:

  • broilerileikkeitä
  • herne-maissi-paprika -sekoitus
  • tuorejuustoa
  • tomaattia
  • pekonia
  • sitruunamehua
  • salviaa

Aluksi kasvissekoitus (tarkoitukseni oli käyttää ainoastaan herneitä) mitataan tehosekoittimeen – tässä tapauksessa puoli pussillista eli noin sata grammaa. Sekaan silputaan salviaa, lisätään sitruunamehua sekä tuorejuustoa siten, että purkista kahmaistaan yksi niin täysi ja kukkurallinen ruokalusikallinen tuorejuustoa kuin suinkin mahdollista. Nämä sekoitetaan tasaiseksi seokseksi.

Kasvissekoitus, jonka hernepitoisuus oli onneksi melko korkea

Kasvissekoitus, jonka hernepitoisuus oli onneksi melko korkea

Valmis seos

Valmis seos

Tämän jälkeen pilkotaan tomaatit. Käytin kahta tomaattia, jotka leikkasin ensin puoliksi ja sen jälkeen pienin puolikkaat. Tomaattia voi huoleti leikata tarvittavaa määrää enemmän.

Pilkottu tomaatti

Pilkottu tomaatti

Kanarullat on hyvä koota vuoassa, jossa ne myös paistetaan. Vuoka kannattaa öljytä hyvin. Otetaan broilerileike, jonka päälle levitetään ensin kasvis-tuorejuusto -seosta. Tämän jälkeen ripotellaan päälle tomaattia. Leike käännetään kiinni, tiivistetään pekonilla (hienostuneempia rullia saa, mikäli pekonin korvaa ilmakuivatulla kinkulla, mutta pekonia sattui löytymään valmiiksi kaapista). Tämän jälkeen rullan läpi voidaan työntää tikku, joka pitää sen paremmin kasassa. Rullat ladotaan vuokaan. Ylimääräisen kasvis-tuorejuusto -seoksen voi käyttää muuhunkin, mutta itse levitän loput rullien päälle, sillä siitä tulee uunissa yllättävän rapsakka sekä mukava kuorrute. Paistetaan uunissa, noin 200 asteessa kypsiksi eli ca. 40 minuuttia.

Vaihe 1

Vaihe 1

Vaihe 2

Vaihe 2

Vaihe 3

Vaihe 3

Vaihe 4

Vaihe 4

Vaihe 5

Vaihe 5

Kun kanat ovat uunissa, voi ylimääräisen tomaatin hyödyntää lisukkeeksi. Lisäsin tomaatin joukkoon öljyä, chiliä, sipulia, suolaa, pippuria sekä sokeria ja hienonsin ja sekoitin. Sen jälkeen annoin vetäytyä kanojen paistoajan verran.

Tomaatti, öljy, chili, sipuli, suola, pippuri sekä sokeri

Tomaatti, öljy, chili, sipuli, suola, pippuri sekä sokeri

Valmis lisuke; tulinen mutta herkullinen

Valmis lisuke; tulinen mutta herkullinen

Kanarullat ovat maultaan pehmeitä, joten hieman tulinen tomaattilisuke komppaa kokonaisuutta hyvin. Annoksessa oli lisäksi tuorejuustoperunoita eilispäivältä.

Lopullinen annos. Kanarullalla on mukava kuori, jolla on rapea pinta ja pehmeä sisus

Lopullinen annos. Kanarullalla on mukava kuori, jolla on rapea pinta ja pehmeä sisus

Kanarullat on helppo valmistaa isollekin porukalle. Lisäksi variaatiota saa helposti korvaamalla pekonin ilmakuivatulla kinkulla, sekä vaihtelemalla eri tuorejuustoja. Rullat on myös mahdollista paistaa, mutta itse pidän uunista kovasti. Nyt kun elämme jo pikkulauantaita (tiedän, tämän piti ilmestyä jo eilen, mutta äitemuori olikin valmistanut jauhelihapihvejä), niin on aika alkaa suunnitella jo lauantain päivällistä. Siihen saakka, bliznak!

Smu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s